Activiteiten

Activiteiten in de buurt


Hieronder vindt u een overzicht van een aantal activiteiten in de buurt van Hotel de Weyman.

Circuit Zandvoort


Circuit Zandvoort, officieel Circuit Park Zandvoort genaamd, is een iconisch racecircuit gelegen in de duinen van Zandvoort, Nederland. Het circuit heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren '30 van de vorige eeuw en heeft door de jaren heen veel legendarische Formule 1-races gehost. Door zijn unieke ligging tussen de duinen staat het circuit bekend om zijn uitdagende bochten en hoogteverschillen, die zowel rijders als toeschouwers een spectaculaire ervaring bieden.


Na een lange afwezigheid keerde de Formule 1 in 2020 terug naar Zandvoort, waardoor het circuit opnieuw in de spotlight kwam te staan. Met moderne aanpassingen en verbeteringen, met behoud van het historische karakter, werd Circuit Zandvoort snel weer een favoriet onder zowel rijders als fans.


De Grand Prix van Nederland, gehouden op dit circuit, trekt fans van over de hele wereld, vooral dankzij de immense populariteit van de Nederlandse coureur Max Verstappen. De zee van oranje, een verwijzing naar de enthousiaste Nederlandse fans gekleed in de nationale kleur, is een indrukwekkend gezicht tijdens het raceweekend in Zandvoort.


Ruine van Brederode


De Ruïne van Brederode is van 2 maart tot en met 30 oktober 2022 geopend voor bezoekers.


Met de Ruïne van Brederode worden de resten aangeduid van Kasteel Brederode bij Santpoort-Zuid. Het kasteel is in de tweede helft van de 13de eeuw gesticht door Willem I van Brederode (+- 1215–1285). Deze stamt af van de heren van Teylingen, die verwant waren aan de graven van Holland. Het kasteel vormde onderdeel van de hoge heerlijkheid Brederode, waarmee de heren van Brederode in de 13e eeuw door de graaf van Holland waren beleend.Bezoek de website van Ruine van Brederode voor meer informatie : 
Nationaal Park Zuid Kennemerland


Tussen de Noordzeekust en Haarlem, van Zandvoort tot IJmuiden, strekt het Nationaal Park Zuid-Kennemerland zich uit over ongeveer 3.800 hectare. Een oase van rust tussen de bruisende Randstad en het brede Noordzeestrand.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is één van de eenentwintig Nationale Parken die Nederland rijk is. Het is in 1995 ontstaan uit een samenwerkingsverband van de terreinbeheerders Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, PWN , particuliere eigenaren, IVN, de omliggende gemeenten Zandvoort, Haarlem, Bloemendaal en Velsen en de provincie Noord-Holland. Dit samenwerkingsverband richt zich op de bescherming en natuurontwikkeling van dit bijzondere duingebied. Daarnaast willen de partners dat omwonenden en bezoekers kunnen genieten van en leren over de natuur.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is dagelijks toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.


Zandvoort aan Zee, Bloemendaal en IJmuiden


Zandvoort aan Zee, Bloemendaal en IJmuiden zijn geliefde kustplaatsen aan de Noordzeekust in de provincie Noord-Holland. Deze stranden trekken jaarlijks talloze bezoekers, variërend van gezinnen die genieten van een zonnige stranddag tot jongeren die de levendige strandfeesten in Bloemendaal bezoeken.


Zandvoort aan Zee staat niet alleen bekend om het Circuit Zandvoort, maar ook om zijn brede zandstranden en gezellige boulevard met diverse restaurants en winkels. Bloemendaal is populair vanwege de trendy strandpaviljoens en de zomerse beachparty's, terwijl IJmuiden indruk maakt met zijn ruige duinlandschap en de imposante zeesluizen.


Voor bezoekers die op zoek zijn naar een comfortabele en centrale plek om te verblijven tijdens hun trip naar de kust, ligt Hotel de Weyman op een gunstige locatie. Dit hotel biedt een ideale uitvalsbasis om de charmes van deze kustplaatsen te verkennen. Vanuit Hotel de Weyman zijn Zandvoort aan Zee, Bloemendaal en IJmuiden gemakkelijk bereikbaar, waardoor gasten kunnen genieten van het beste dat de Noord-Hollandse kust te bieden heeft.

De perfecte locatie voor uw vakantie